Telefoon algemeen

026-3519972

Email

info@parkstraat.com

Openingstijden

Ma - Vrij: 8:00 - 18:00

Yoga is bijna net zo oud als de mensheid, maar haar visie is actueler dan ooit.Velen zijn op zoek naar rust, 27-04-2014-120naar ontspanning, naar evenwicht. Maar even zoveel zijn het contact met zich zelf zodanig kwijt dat we uit evenwicht, vermoeid en verward raken door het dagelijks leven. Yoga zorgt ervoor dat lichaam, adem en geest optimaal samenwerken, zodat je vrijer en gemakkelijker door het leven kunt gaan.

Groepslessen
Bij ANNA yoga worden de klassieke yogahoudingen onderwezen. De nadruk ligt op ontspanning, leren niet te presteren, onderzoeken hoe het lichaam aan het werk is, waar de grenzen liggen en vooral onderzoeken wie diegene is die dat alles waarneemt. We maken hierbij gebruik van het lichaam, de adem en van het toepassen van de yogafilosofie in het dagelijks leven.27-04-2014-021

Alle docenten van ANNA yoga hebben een gedegen yoga opleiding gevolgd en kennis gemaakt met de oude bronnen van yoga.  Ze verwerken dat ieder op hun eigen manier in de lessen en kunnen putten uit hun eigen uitgebreide ervaring. Hierdoor zijn de lessen bij ANNA yoga voor iedereen te volgen. Het enige wat je nodig hebt is wat goede wil en het verlangen naar een gezond en zinvol bestaan.

Er zijn wekelijkse groepslessen en lessen voor verschillende doelgroepen zoals zwangeren, studenten en 50 plussers.

Priveles
Soms  beginnen mensen pas met yoga als ze al lichamelijke klachten hebben ontwikkeld. 27-04-2014-060In dat geval hebben ze vaak nog niet geleerd hoe ze zich met het lichaam moeten verbinden en het kunnen waarnemen. Dit kun je leren in de groepslessen, maar bij ernstige klachten kan het soms lastig en pijnlijk zijn om met het lichaam te werken. In zulke gevallen kan een privé les uitkomst bieden. De les kan dan volledig op het lichaam worden afgestemd. Je leert dan versneld hoe je het beste met je (pijnlijke) lichaam kunt omgaan, welke houdingen op dat moment het meest geschikt voor je zijn, en hoe je sommige houdingen kunt aanpassen. Daarna kun je weer aan de groepslessen deelnemen en is het alleen nog een kwestie van oefenen tot het evenwicht weer terugkeert.

Ademtherapie
Hetzelfde geldt voor de adem. Veel mensen zijn zich niet bewust van hun ademhaling, tot het moment dat deze verstoord raakt. 27-04-2014-044Door de groepslessen te volgen, kan de adem zich langzaamaan weer normaliseren. Soms is dit echter niet voldoende, en dan biedt ademtherapie een oplossing.

Yoga is niet zozeer op je hoofd staan, als wel met beide benen op de grond staan. Yoga stelt je voor aan iemand die je wellicht nog niet kent; je Zelf.

Telefoon: 026 443 1413
E-mail: mail@annayoga.nl
www.annayoga.nl