Telefoon algemeen

026-3519972

Email

info@parkstraat.com

Openingstijden

Ma - Vrij: 8:00 - 18:00

Intensieve Tinnitus Adem Training

Intensieve TAT-cursus vanaf 23 september 2019, 8 lange lessen

Vanaf maandagavond 23 september start er in Arnhem weer een Intensieve cursus Tinnitus Adem Therapie (TAT) van 8 avonden. De TAT is een systeem dat is ontwikkeld door de Duitse bio-energetisch psychotherapeute Maria Holl in overleg met KNO-artsen. TAT is een unieke combinatie van mindfulness, ademoefeningen, zelfmassage en technieken uit Chi Neng en andere Taoïstische tradities. TAT is in 2012 wetenschappelijk onderzocht. Bij 80 % van de proefpersonen werd een aantoonbare vermindering van hun klachten geconstateerd. Op de website www.tinnitusademtherapie.nl vindt u het rapport wat naar aanleiding van dit onderzoek is verschenen.

De methode werkt vooral heel goed bij stress gerelateerde tinnitus, slapeloosheid en burn-out. De oefeningen maken het zelfgenezend vermogen weer wakker. Er wordt gewerkt aan de hand van het boek “De Tinnitus Ademtherapie”. Het boek krijgt u bij deelname aan de cursus.

De cursus wordt gegeven door Henriëtte Bakker, musicus en Tinnitus Ademtherapeute.

De cursusavonden vinden plaats in Gezondheidscentrum Parkstraat 38-A.

23 september 2019

7 en 21 oktober 2019

4 en 18 november 2019

2 en 16 december 2019

6 januari 2020

Kosten voor de cursus bedragen: €299,- Aanmelden kunt u door een mail te sturen naar: tinnitusademtherapie@gmail.com.

 

Één van de deelnemers schreef naar aanleiding van de cursus het volgende: “De tinnitus is geleidelijk een minder dominante rol gaan spelen. De oefeningen helpen me om te ontspannen, rust te vinden en negatieve associaties te verminderen.” en een andere ervaring was: “Ik leerde weer luisteren naar de signalen van mijn lichaam en niet alleen maar naar de tinnitus. Daardoor verdween de tinnitus steeds meer naar de achtergrond.”

 

Tijd: van 19.30 tot 21.30 uur

Cursusleider: Henriëtte Bakker, Tinnitus Trainer en musicus

Aanmelden: Stuur een mail naar henriettebakker@tinnitusademtherapie.nl of bel 026 3510902 of 00 31 6 26 488182

Website: www.tinnitusademtherapie.nl

Toelichting Tinnitus Adem Training

Wanneer je last hebt van tinnitus dan ben je zeker niet de enige in Nederland of België. Gemiddeld heeft 10% van de West-Europese bevolking last van oorsuizingen. Bij sommigen is dit zo heftig dat hun levenskwaliteit er onder lijdt. Ook hyperacusis, een grote overgevoeligheid voor normale geluiden, komt veel voor. Meestal is er geen duidelijke fysiologische “oor”zaak te vinden voor de tinnitus of hyperacusis.

Wetenschappelijk onderzoek

Sinds de jaren 90 wordt er in Duitsland gewerkt aan een alternatieve therapie om tinnitus te verminderen. Het initiatief hiervoor ging uit van de bio-energetisch psychotherapeute Maria Holl in samenwerking met KNO-specialist Herbert Phillips. Het resultaat was De Tinnitus Adem Therapie, TAT nach Holl®. Vanaf het begin bleek de methode effectief te zijn.

Tinnitus verminderen

Patiënten zagen verbeteringen in hun algehele geestelijke toestand. Hierdoor bleek de hinderlijke aanwezigheid van de tinnitus te verminderen. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoont dat 80% van de deelnemers, met behulp van TAT een significante vermindering van hun tinnitus bereikten. TAT nach Holl® wordt aanbevolen door de Duitse Tinnitusliga.

Uitgangspunten Tinnitus Adem Therapie

De Tinnitus Adem Therapie gaat uit van het geheel van lichaam en geest. De huidige neurowetenschappelijke inzichten over tinnitus laten zien dat er in de hersendelen

waar het binnenkomende geluid verwerkt moet worden meer activiteit zichtbaar is. Het is alsof de hersenen zelf geluid produceren. Dit levert vaak psychische en fysieke stress op waardoor de tinnitus steeds meer op de voorgrond treedt. Het hele lichaam kan in een staat van arousal komen en de patiënt krijgt verschillende klachten die ook bij een burn-out op kunnen treden, slapeloosheid, concentratiegebrek, vergeetachtigheid, depressie etc.

Stress leren afvloeien

De lichaamsenergie zit bij tinnituspatiënten vrijwel altijd te veel in het hoofd. De oefeningen die Maria Holl ontwikkelde blijken een bijzonder gunstig effect te hebben op het stressniveau van tinnituspatiënten. Met TAT nach Holl® kan men de overtollige energie uit het hoofd afvloeien naar de aarde toe. De oefeningen zijn voor een groot deel afkomstig uit de bio-energetica, mindfulness en uit de Taoïstische genezingstraditie. De ademhaling wordt ingezet om een completer lichaamsbewustzijn te creëren. Met behulp van de uitademing worden stress en angst losgelaten en door middel van aarding wordt energie uit het hoofd mee naar beneden genomen. Er ontstaat daardoor ruimte in het hoofd: de slaap verbetert, het serotonine niveau worden hoger, depressies verminderen. De tinnitus gaat geleidelijk aan een minder dominante rol spelen. Door dagelijks consequent te oefenen krijgt men weer grip op zijn eigen levenskwaliteit.

Over Henriette Bakker
Henriëtte Bakker is gecertificeerd Tinnitus Adem Therapeut (TAT) en musicus. Zij geeft TAT in zowel Arnhem als Amsterdam en regelmatig workshops in Nederland en België. Naast haar praktijk heeft zij het boek “De Tinnitus Adem Therapie” vertaald in het Nederlands. Dit is in in maart 2015 verschenen bij Uitgeverij Panta Rhei. De CD “Tinnitus verminderen” is uitbracht bij Edition Maria Holl. Zie www.tinnitusademtherapie.nl