Telefoon algemeen

026-3519972

Email

info@parkstraat.com

Openingstijden

Ma - Vrij: 8:00 - 18:00

Tacoyo

foto 3 cirkels

Een workout op muziek voor conditie én ontspanning

Tacoyo is een inspannende, energieke bewegingsvorm. Door Tacoyo krijg je een goede basisconditie, een betere houding, meer kracht, meer fysieke en mentale energie, lenigheid, en je leert jezelf beter te ontspannen. Tacoyo is werkelijk anders dan alle andere groepslessen. Met een combinatie van inspanning- en ontspanningsoefeningen geef je aandacht aan je lichaam en wordt je je eerder bewust van signalen die je lichaam geeft.

Wat maakt Tacoyo uniek? In het kort:

* Tacoyo verbetert uw houding, figuur en souplesse

* Tacoyo ontspant en werkt stressreducerend

* Tacoyo is elke week 5 kwartier no-nonsense training

* Tacoyo is elke week nieuwe inspirerende muziek

* U traint in een ontspannen, niet-prestatiegerichte sfeer

* U volgt de training in een groep, maar op uw eigen niveau

* Tacoyo gebruikt geen apparaten

* Tacoyo is voor iedereen; jong en oud, man en vrouw, en laagdrempelig

Tacoyo is in de jaren 70 vanuit de praktijk ontstaan met oosterse en westerse invloeden. Series van gevarieerde totaalbewegingen worden steeds afgewisseld met bewustwordings- rek- ademhalings- en yogatechnieken. Door de combinatie van inspanning en ontspanning ontstaat de techniek van het golven. Hierdoor ontstaat een verhoogde stofwisseling die overtollig vet verbrandt en zorgt dat je in een prima conditie blijft. De lessen zijn erop gericht om je ook bewust te maken van stressgerelateerde klachten in je lichaam, en daarop te reageren. We maken gebruik van gewichtjes van 0,5 tot 1,5 kilo voor nog meer training en conditie.Hoofdbeeld_5

Alle spiergroepen komen aan bod zodat het hele lichaam getraind wordt. De training duurt een uur en een kwartier en heeft een verrassende mix van pop- ontspannings- jazz- en klassieke muziek en adagio’s. De les is laagdrempelig en voor iedereen op eigen niveau te volgen. Tacoyo streeft niet naar een schoonheidsideaal, maar een gezondheidsideaal. Het is geschikt voor jong en oud, vrouwen en mannen. Tacoyo mag dan in de loop van de jaren ontstaan zijn in de praktijk, de methode is ook getoetst aan de huidige wetenschappelijke kennis op het gebied van trainen, bewegen en ontspanning. Tacoyo wordt ook aanbevolen door fysiotherapeuten.

Data:   6, 13, 20, 27 september en 4 oktober.

Bij voldoende belangstelling daarna ook elke dinsdag.

Tijd:    16.00 – 17.15 uur

Locatie: Gezondheidscentrum Parkstraat

Trainer: Irene Ettema

Aanmelden en informatie: 06-20093737, of irene@talentalive.nl

Website: www.tacoyo.nl